Зеленський шукає кандидатуру на главу НБУ

Поділитися:

Глава держави незадоволений роботою керівника Національного банку Кирила Шевченка на тлі відставок в регуляторі, які обурили західних партнерів України, включаючи МВФ. Згідно з інформацією, зараз керівник Офісу президента шукає підходящу кандидатуру, повідомляє агентство Bloomberg.

«(Зеленський) хоче знайти заміну Шевченко, перш ніж пропонувати депутатам його звільнити (…) Пошук кандидатів очолює глава адміністрації Зеленського Андрій Єрмак, і поки немає ніякої інформації про те, коли процес буде завершений», — пише агентство з посиланням на людину, близьку до Офісу президента.

Водночас в Офісі президента (ОП) назвали розмови про зміну керівництва НБУ «чутками». В ОП додали, що будь-яку офіційну заяву з цього питання буде зроблено лише тоді, коли буде прийнято рішення про заміну Шевченка.

У свою чергу в НБУ зазначили, що керівник та його команда продовжує працювати над виконанням важливих завдань.

Раніше ми повідомляли, що НБУ очікує зростання міжнародних резервів до кінця 2021 року.

Також зазначалось, що за підсумками 11-13 жовтня Національний банк України викупив з міжбанківського валютного ринку порядку 119,6 млн доларів. В цей період регулятор скоротив викуп валюти з міжбанку в два рази в порівнянні з позаминулим тижнем.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу