Зеленський підписав закон про опалювальні тарифи

Поділитися:

29 квітня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань у сфері надання житлово-комунальних послуг”.

Відомо, що документ покликаний виправити законодавчу колізію, через яку з травня 2018 року біля НКРЕКП відсутні повноваження щодо встановлення тарифів на послугу з постачання теплової енергії. Однак і місцевій владі ці повноваження не передані.

Таким чином, дотепер продовжують діяти тарифи на виробництво тепла, встановлені в 2018 році. Законом запропоновано усунути цю колізію, що дозволить НКРЕКП встановлювати тарифи на послуги з постачання теплової енергії та гарячої води.

Слід зазначити, що Верховна Рада прийняла зазначений законопроект ще 3 грудня 2020 року.

Нагадаємо, що Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), оголосила про рішення, прийняте щодо порядку сертифікації «Укренерго». В даному випадку компанія буде проходити сертифікацію за системою ISO (independent system operator), тоді як раніше йшлося про іншу систему – OU (ownership unbundling).

Раніше повідомлялося, що пільговий тариф на електроенергію скасували з початку 2021 року в зв’язку з цим витрати на забезпечення електрикою в деяких домогосподарствах зросли вдвічі. Однак, в Кабміні прийняли постанову про компенсацію зрослих витрат для деяких категорій громадян.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ