«Зеленій» енергетиці в Україні прогнозують швидкий дефолт

Поділитися:

Головна проблема у відносинах держави та «зеленою» енергетикою — в непогашених боргах. Інвестори прийшли до думки, що якщо Кабмін не турбуватиметься стосовно питання погашення заборгованостей якомога швидше, то всій галузі загрожує дефолт. Вже з листопада інвестори почнуть подавати позови до міжнародних арбітражів.

Відомо також, що відносини «зеленої» енергетики з державою врегульовані спеціальним Меморандумом про взаєморозуміння між урядом та інвесторами й законом, який був прийнятий після його підписання. Тим часом, як кажуть власне інвестори, ніяких рішень уряд у зв’язку з великими боргами не пропонує.

Єдиний шлях станом на зараз — випуск облігацій держпозики. Так кажуть багато експертів. Тоді уряд зможе виконати дані ним зобов’язання і погасити свої борги.

Раніше повідомлялося про те, що Кабмін буде розслідувати, чому зелена енергетика витісняє атомну.

Також ми писали, що «зелена енергетика» виходить в лідери з виробництва електроенергії. На початку березня 2020 року в Carbon Tracker Initiative повідомили, що більшість регіонів світу переходить на «зелені» електростанції, позаяк будувати їх виявилося вигідніше. За даними аналітичного відділу British Petroleum у 2019 році «зелені» джерела виробили більше електрики, ніж АЕС.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу