«Зеленим» енергетикам заплатять облігаціями

Поділитися:

Найближчим часом у нашій країні уряд випустить так звані «зелені» облігації – задля розрахунку за боргом постачальникам відновлюваних джерел енергії (ВДЕ). Про це поінформував у середу, 20 січня, на засіданні Кабінету міністрів прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль.

Причому, як повідомляють джерела, прямо на засіданні уряду прем‘єр дав протокольне доручення щодо випуску та розміщення облігацій, за допомогою яких Кабмін планує розрахуватися з виробниками «чистої» енергетики. Про ще один шлях погашення боргів виробникам електроенергії від сонця та вітру доповів на засіданні в.о. міністра енергетики Юрій Вітренко.

За словами Вітренка, йдеться про кредит Національній енергетичній компанії «Укренерго». Для надання цього кредиту, запевнив очільник Міненергетики, зараз вживаються усі заходи. Частину цих коштів спрямують й на погашення боргу постачальникам ВДЕ.

Щодо ж «зелених» облігацій так виходить, що уряд немов би позичає у виробників ВДЕ власний же борг, замість сплати його грошима.

Нагадаємо, головна проблема у відносинах держави та «зеленою» енергетикою — в непогашених боргах. Інвестори прийшли до думки, що якщо Кабмін не турбуватиметься стосовно питання погашення заборгованостей якомога швидше, то всій галузі загрожує дефолт.

Також раніше ми написали про те, що дорога «зелена» енергетика витісняє дешеву атомну. Кабінет міністрів має намір розслідувати і розбиратися, звідки це узялося.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ