Збитки «Укрзалізниці» зростуть у декілька разів через карантин

Поділитися:

Державна компанія перевізник “Укрзалізниця” збільшить своїм збитки через наслідки карантину. Очікується, що ситуація для компанії погіршиться в півтора-два рази, що в перспективі може загрожувати українцям підвищенням цін на перевезення. Про це йдеться в повідомленні компанії.

Вказується, що поки що підвищувати тарифи для споживачів компанія не збирається. У той же час, кожен місяць концерн втрачає близько одного мільярда гривень через наслідки карантину.

Така ситуація склалася через те, що під час карантинних обмежень компанія сильно обмежила свою діяльність, як щодо кількості рейсів, так і по частині місткості доступних пасажирських місць в одному поїзді.

У компанії зазначають, що в подальшому, без підвищення тарифу за перевезення, в УЗ не зможуть впоратися з наслідками кризи.

“В умовах прогнозу на 2020 рік для приведення пасажирських перевезень у внутрішньому сполученні до рівня беззбитковості (нульової рентабельності) тарифи на перевезення пасажирів необхідно було б підвищити більш ніж в 2 рази“, – йдеться в повідомленні.

У той же час, в концерні запевнили, що поки що такі заходи не ініціюють.

Нагадаємо, що за підсумками першої половини 2020 року державна компанія-монополіст з вантажотранспортних перевезень «Укрзалізниця» провела близько півтисячі тендерів, витративши на це нечуване кількість грошей в розмірі понад мільярд гривень.

Як повідомляють українські експерти, зараз, здавалося б, державну компанію можна порівняти з «державою в державі», так як концерн має свої власні правила і мотивації. Це можна простежити на прикладі історії з виробництвом опор контактних мереж.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу