Заводу «Більшовик» повернули у власність майно

Поділитися:

Заводу «Більшовик» повернули у власність майно. Перед приватизацією об’єкту, нарешті поставлено крапку судовій у тяганині, яка тривала кілька років, повідомляє «Перший Діловий».

Зокрема, судді відмовили у перегляді справи компанії, яка намагалася отримати у власність п’ять будівель на території «Більшовика». Позивач намагався оскаржити рішення Верховного Суду, який раніше визнав протиправним вибуття майна з власності заводу.

Відзначимо, що незаконне відчуження майна «Більшовика» відбулося у жовтні 2019 року. Тоді фактично за одну ніч за рішенням територіального управління юстиції на Черкащині 5 будівель підприємства були вилучені та виставлені на торги «СЕТАМом». Покупцями майна стали ТОВ «Агроміл Дистрибьюшн»та ТОВ «ФК «Меридіан».

Одразу після відчуження майна директора «Більшовика» відсторонили, а торги намагалися скасувати через суд, аби відновити цілісність майнового комплексу. Потім Верховний суд виніс рішення у справі на користь держави. Дії посадовців, причетних до продажу будівель, вивчає НАБУ.

Зауважимо, нова судова постанова є важливою для проведення прозорої приватизації підприємства. Аукціон з продажу колишнього заводу «Більшовик» запланований на 27 жовтня. На торги будуть виставлені 100% акцій заводу за стартовою ціною 1,39 млрд грн.

Раніше повідомляли, що покупкою підприємства цікавляться понад 15 інвесторів. Серед претендентів, зокрема, одеська будівельна компанія Kadorr Group.

Завод «Більшовик» — є одним із найстаріших машинобудівних заводів Києва. Зараз він продовжує виробляти у декількох цехах великогабаритне обладнання, машини та виробничі лінії для гумопереробної, вугільної, хімічної сільськогосподарської галузей.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу