Завод-виробник медичного кисню заборгував за електроенергію

Поділитися:

На північнодонецькому підприємстві «Азот», яке випускає медичний кисень, є заборгованість за електроенергію. Це підприємство не єдине на Луганщині з боргами, на 30 жовтня сума становила трохи більше ніж 140 тисяч гривень.

Крім цього підприємства в списку боржників є й інші — великі й трохи менші, державні компанії в цьому регіоні часто не платять за електрику. У Луганському енергетичному об’єднанні ведуть облік боржників і говорять про те, що саме держпідприємства становлять більшу частину з них. Рівень погашення боргів по електроенергії є низьким.

Раніше повідомлялося про те, що північнодонецький «Азот» вироблятиме медичний кисень. Відомо, що підприємство вже подало до Державного експертного центру МОЗ необхідний пакет документації. Виробничі потужності цеху розділення повітря здатні виробляти 500 куб. м на годину кисню медичної якості.

Також ми писали, що Держказначейство терміново перерахувало 0,5 млрд гривень в регіони на закупівлю кисню для лікарень. Паралельно з цим було виділено кошти для придбання 54 апаратів для томографії — сучасних комп’ютерних томографів. На цей пункт виділили понад 770 млн гривень. Кошти були виділені з бюджету поточного року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу