Зарплати в Україні зростати не будуть

Поділитися:

Через світову кризу пандемії коронавірусу, яка сильно вдарила по економіці України, в поточному і наступному році українцям навряд чи варто чекати підвищення заробітної плати. Про це повідомляє ряд українських експертів.

Незважаючи на те, що країна поступово відходить від карантину, а кількість активних вакансій на біржі працевлаштування знову зростає, ситуація все одно залишається далекою від хороших перспектив.

Незабаром Україна може знову стати під удар пандемії, адже наближення осіннього сезону обіцяє повторну хвилю коронавірусу, а другий раз йти на жорсткий карантин українська економіка навряд чи зможе.

Виходячи з цього, експерти прогнозують, що вже восени ринок праці чекають нові скорочення і криза, яка може в подальшому тривати до кінця 2020 року і навіть продовжитися в 2021 році.

Як прокоментувала HR-експерт Тетяна Пашкіна, відновлення економіки може початися навіть пізніше, ніж 2021 рік, тому логічно, що за весь цей період зарплати не підвищуватимуть.

«Ми і зараз не можемо вийти на докризовий зарплату, і в 2021 році її рівень буде зовсім не той, який прогнозувався раніше», – розповіла експерт, вказуючи, що якщо до пандемії вірусу українці могли розраховувати на підвищення зарплати в співвідношенні 20-25% , то зараз буде хорошим результатом, якщо рівень виплат повернеться до колишніх значень.

Раніше прес-служба Пенсійного фонду заявила, що рівень середньої заробітної плати за період з березня по квітень знизився на 579,46 гривень.

Згідно з інформацією Державного центру зайнятості в травні 2020 року на обліку, як безробітні складаються 460 тисяч чоловік. Ще сотні тисяч людей перебувають у неоплачуваних відпустках або працюють неповний день.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу