Зарплати чиновників пропонують обмежити 10 «мінімалками”

Поділитися:

Українським чиновникам можуть накласти повторне обмеження по зарплаті розміром на суму десяти мінімальних заробітних плат. Така ініціатива представлена ​​в постанові №2798/П.

Нагадаємо, що закон був зареєстрований в Раді 7 жовтня. За підсумками його розгляду з боку комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів було прийнято рішення рекомендувати затвердити даний документ українському парламенту.

Так, у своїх положеннях закон вносить корективи в закон “Про оплату праці” ст. 13-2 в частині. А саме, накладає обмеження на розмір зарплати чиновників, яка не повинна перевищувати суму десяти мінімальних зарплат.

Якщо брати в розрахунок поточний розмір “мінімалки”, то з прийняттям закону зарплата чиновника не зможе бути вищою від 50 тисяч гривень.

Раніше у Верховній Раді України прокоментували рішення Конституційного суду України щодо скасування обмежувального ліміту на зарплати чиновників. У парламенті назвали це «святом».

Важливо сказати, що зараз відповідне рішення про скасування обмежень, які раніше забороняли отримувати чиновникам зарплати вище, ніж 10 мінімальних зарплат, скасовано. Таку постанову КСУ прийняв у п’ятницю, 28 серпня.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу