Запаси газу в сховищах – понад 18 млрд кубів

Поділитися:

Схоже, цього року Україна вийде на “газовий рекорд”. Станом на початок червня, обсяг природного газу в ПСГ перевищив 18 млрд кубічних метрів.

“Ще три тижні тому обсяги ПСГ України становили 17,3 млрд кубів. Тобто, за 20 днів приріст склав 1 млрд кубометрів”, – інформує військово-політичний оглядач Олександр Коваленко. За його даними, щодобове закачування в ПСГ становить 50 млрд кубів. Якщо так піде і далі, вже до кінця літа Україна отримає рекорд за обсягом закачаного природного газу, що перевищує 22 млрд кубометрів, вважає експерт.

А такі обсяги дозволять Україні не тільки пережити черговий опалювальний сезон, але і вперше в історії поекспериментувати з експортом газу.

До речі, раніше ми повідомляли, що Нафтогаз змінює алгоритми продажу газу населенню. Газ планується продавати через державні Ощадбанк і ПриватБанк. У відділеннях банків можна буде скласти договір з 1 липня 2020 року.

Цікаво, що Україна може замінити до 20 млрд кубометрів газу внутрішніми біоресурсами, що дозволить значно економити на щорічній покупці імпортних енергоресурсів. Про це розповів президент енергетичної компанії МХП Еко Енерджі Олександр Домбровський. “Україна як аграрна країна має величезний біоенергетичний потенціал. За оцінками біоенергетичної асоціації України, ми можемо замінити близько 20 мільярдів кубометрів газу внутрішніми біоресурсами. І йдеться про відновні ресурси, які забирають CO2 з повітря і дають позитивний мультиплікативний ефект економіці”, – зазначив Домбровський.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу