Замість пенсії будуть платити тимчасову соцдопомогу

Поділитися:

У разі, якщо українець досяг пенсійного віку з 2018 року і у нього немає страхового 15-річного стажу, права на призначення пенсії він не має.

Також у такої людини відсутнє право на встановлення тимчасової соціальної допомоги в органах соціального захисту.

При цьому слід уточнити, що для тих осіб, які досягли пенсійного віку і мають страховий стаж не менше 15 років, відповідно до законодавства України в період з 1 січня 201 року по 31 грудня 2020 року, органи соціального захисту будуть нараховувати тимчасову державну допомогу. Допомога приписується непрацюючим не тільки з урахуванням майнового стану та середньомісячного заробітку. Вона видається до досягнення людиною віку, з якого набуває право на пенсію за віком. При цьому максимальний рівень соціальних виплат українцям, яким не вистачає стажу для пенсії, з 1 липня цього року становить 1712 гривень.

Не так давно ми повідомляли, що рівень пенсії для кожного пенсіонера визначається індивідуально, з урахуванням його страхового стажу та заробітної плати, з якої сплачувалися податки.

Законодавство України передбачає виплату пенсійних виплат без урахування заробітної плати, за винятком особливих випадків, передбачених законодавством. Тобто після призначення пенсії кожен має право отримувати соціальну допомогу і паралельно працювати.

Ми також писали, що розмір пенсії по старості в Україні безпосередньо не пов’язаний з мінімальною заробітною платою або стажем роботи, але є непрямий зв’язок.

Згідно з існуючими міжнародними стандартами розмір державної пенсії має становити 40 відсотків мінімальної заробітної плати. Через новий закон президента України Володимира Зеленського пенсія може впасти нижче необхідних параметрів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу