Закупівлю газу УЗ вирішили перевірити

Поділитися:

Нещодавно компанія «Укрзалізниця» здійснила покупку газу на півтора мільярда гривень. Ця угода видалася незалежній організації «Ліга антитрасту» сумнівною, тому вона звернулася до Державної аудиторської служби (ДАСУ), щоб ті, своєю чергою, провели перевірку закупівлі газу.

Укрзалізниця провела закупівлю у грудні 2021 року. Приблизно в цей період постачальники «Інвестсервіс» та «Газенерго-трейд» відмовилися продавати свій продукт за низькою ціною згідно з контрактом. Але вже через тиждень залізнична компанія таки заключила угоду з одним із цих постачальників на суму, що вдвічі перевищує початкову.

Новий контракт передбачав купівлю газу за ціною 62 гривні за куб, тоді як на біржі його вартість становила менше ніж 50 грн за куб. «Ліга антитрасту» запідозрила тут ймовірну шахрайську схему.

ДАСУ прийняло заявку «Ліги антитрасту» та готове провести аудит «Укрзалізниці» щодо наявності проведення протиправної угоди.

Раніше ми повідомляли, що Укрзалізниця зірвала терміни капітального ремонту та реконструкції 40% шляхів. Нині в Україні майже 10 тисяч кілометрів покриття потребують ремонту.

Нагадуємо, що парламентарі хочуть створити Тимчасову слідчу комісію, яка займатиметься розслідуванням угод у Державній зерновій продовольчій корпорації.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу