За ухилення від будь-яких платежів хочуть ввести кримінальну відповідальність

Поділитися:

В Україні хочуть створити Бюро економічної безпеки. Заради цього ціла група депутатів і глава комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики внесли на розгляд проект закону №3087-Д.

Новий орган можна назвати економічним НАБУ, це буде свого роду домішка податківців і СБУ. Таким чином, за допомогою закону в країні хочуть ліквідувати Податкову поліцію і створити Бюро, яке буде боротися зі злочинами в сфері економіки.

Зокрема, в завдання БЕБ буде входити: розслідування економічних злочинів (відхилення від сплати податків, доведення банків до банкрутства, афери з базами даних вкладників, незаконне використання торговельних марок); протидія злочинам, які порушують економічні інтереси; моніторинг інформації про економічні злочини.

Варто відзначити, що створення нового органу не вплине на рівень відповідальності і штрафів за злочинами, які їм розслідується.

Коли Бюро буде створено, зміниться і робота юристів. Пропонується ввести кримінальну відповідальність за ухилення від сплати платежів і до Кримінального Кодексу внести статтю про шахрайство з ПДВ.

Діяльність Бюро економічної безпеки буде регулюватися відповідно до Кримінального процесуального кодексу України та законом України “Про оперативно-розшукову діяльність”.

Раніше ми писали матеріал про те, що з 18 березня 2020 по 31 травня 2020 року було введено мораторій на проведення документальних та фактичних податкових перевірок. Однак потім його продовжили до кінця карантину. Зараз же Верховна Рада хоче ввести позапланові перевірки. У пояснювальній записці до закону №3604 сказано, що головна мета законопроекту – забезпечення нормативного врегулювання підстав проведення документальних та фактичних перевірок на період карантину.

Також ми повідомляли, що в Міністерстві фінансів України дали контрольне попередження податкової та митної служб України, які повинні в терміновому порядку збільшити надходження коштів до державного бюджету.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу