За рік АЕС виробили 52% електроенергії

Поділитися:

За майже минулий 2020 рік українські АЕС виробили понад 50% електроенергії у країні. Такі дані навів прем’єр-міністр, підбиваючи підсумки роботи цієї галузі. Також він наголосив, що цифра у 52% співставна з тими, які були отримані за минулі роки.

Атомна енергетика в Україні вважається пріоритетним напрямком розвитку, тож їй приділяється багато уваги та зусиль. Наступного року, нагадав прем’єр, Україна вперше за всі роки незалежності відмовиться від послуг Російської Федерації у сегменті зберігання відпрацьованого ядерного палива, адже у зоні відчуження відкрили та вже випробували власне ядерне сховище.

Раніше повідомлялося, що світова галузь IT зацікавилася українською атомною енергетикою. Відомо, що за останні місяці Мінцифри та «Енергоатом» підписали з інвесторами вже чотири меморандуму на будівництво дата-центрів. А саме – угода зі світовим техногігантом Microsoft, українською Н2 і Techiia і міжнародною майнинговою компанією Бітфурі. Зокрема, загальний обсяг заявлених інвестицій – 2,2 млрд доларів.

Також ми писали про те, що в Україні зростає темп виробництва «зеленої» електроенергії.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу