«За перевантаження потрібно карати не тільки далекобійників, але і відправників вантажів», — експерт

Поділитися:

Протягом січня-жовтня цього року інспектори «Укртрансбезпека» перевірила понад 590 тисяч транспортних засобів і нарахували майже 111 млн грн плати за перевантаження. Про це повідомили в Мінінфраструктури.

«Посилений ГВК на українських дорогах триває! За підсумками 10 місяців цього року співробітники «Укртрансбезпеки» у співпраці з Нацполіцією нарахували майже 111 млн гривень плати за перевантаження. З них понад 11 млн гривень — тільки в жовтні. Протягом останнього місяця фахівці перевірили близько 90 тисяч транспортних засобів, майже в 3,5 рази більше в порівнянні з жовтнем минулого року», — зазначили в Міністерстві.

Зокрема, у жовтні було складено 1360 актів порушень габаритно-вагових параметрів.

В «Укртрансбезпеці» вважають, що посилення габаритно-вагового контролю — це захист українських доріг від руйнівного впливу перевантажених вантажівок. Тому зараз по всій країні йде робота з облаштування комплексів автоматичного габаритно-вагового контролю «Зважування в русі» (WiM).

Дмитро Беспалов, один з експертів, у своєму коментарі «Першому Діловому» говорить про те, що точну оцінку ситуації дати досить складно. Будь-яка техніка в руках непрофесіонала може давати збій.

До того ж експерт каже, що фури, за фактом, навантажують не самі водії-далекобійники, тому і карати треба не їх. Таке ставлення до доріг — це недозволена ситуація в країні. У країни є всі важелі, щоб регулювати всю ситуацію. Знищення українських доріг якоюсь мірою є знищенням економіки та навіть майбутнього для всієї країни.

Раніше повідомлялося про те, що вагові комплекси планували закуповувати ще у 2019 році.

Також ми писали й про те, що держава заробила на перевантажених фурах 111 млн гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу