За літо забудовники піднімуть ціни на житло

Поділитися:

На даний момент український ринок житлової нерухомості поступово відновлюється після карантину. З середин травня до середини липня рівень купівлі нерухомості істотно виріс, як про це свідчать дані українських експертів.

Повідомляється, що за час карантину підприємці змогли реалізувати попит на квартири на 10-30%.

“Рівень продажів істотно виріс: з середини травня по середину червня в порівнянні з квітнем в економ-класі і елітному сегменті – в середньому на 3-5%, в об’єктах комфорт-класу – на 10%, в об’єктах бізнес-класу – на 8 %, а в об’єктах нових форматів – на 12% “, – говориться в повідомленні.

При цьому українські фахівці відзначають, що попит на житло серед українців відновився набагато швидше, аніж це передбачали акули вітчизняного ринку.

Передбачається, що в подальшому український покупець залишиться активним аж до кінця поточного року. Але вже до осені забудовники можуть трохи підвищить ціни на нерухомість.

Думаю, що до осені нас чекає кореляція середньої ціни в межах 2-4%, а в ліквідних проектах це може бути і 3-7%. Але дуже багато чого буде залежати від ситуації з коронавірусом і карантином“, – зазначено в прогнозі.

Нагадаємо, що під час карантину спостерігався спад діяльності ринку нерухомості: будівництво багатьох проектів було призупинено на невизначений термін, а люди, які були задіяні в процесі, втратили роботу.

Тим часом, в Україні набув чинності закон про оцінку нерухомості. Однак через низку проблем нові правила почнуть працювати трохи пізніше.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ