За контрабанду на суму в понад 1700 грн буде кримінальне покарання

Поділитися:

Українські парламентарії проголосували за законопроект «Про внесення змін до Кримінального кодексу та Кримінально-процесуального кодексу щодо криміналізації контрабанди товарів та підакцизних товарів, а також недостовірного декларування товарів». Закон підтримали 255 народних депутатів.

Відзначимо, що мова йде про закон №5420, який підтримали єдиним голосуванням.

Як говориться в пояснювальній записці до закону, норми законопроекту встановлюють кримінальну відповідальність за контрабанду товарів і підакцизних товарів, а також за недостовірне декларування товарів.

Також закон має доповнити чинний Кримінальний кодекс декількома новими статтями. А саме: статтею №201-2 «Контрабанда товарів», №201-3 «Контрабанда підакцизних товарів» та №201-4 «Недостовірне декларування товарів».

Раніше в Державній митній службі розповіли, що відсторонених від виконання обов’язків митників за можливі контакти з особами, щодо яких Рада нацбезпеки ввів персональні санкції, після переходу на контракт – одними з перших будуть перевіряти на добропорядність.

За словами керівника Держмитній служби Владислава Суворова, за результатами перевірки з деякими можливі розірвання контрактів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу