З виробниками «зеленої» енергетики не розрахувалися навіть на третину

Поділитися:

В Україні продовжує зростати сума заборгованості перед виробниками електроенергії з поновлюваних джерел енергії (ВДЕ) з боку ДП “Гарантований покупець”. Про це свідчать дані, опубліковані на офіційному сайті компанії.

Так, за станом на 30 липня рівень сплаченого боргу становить 27%. Вказується, що компанія планомірно здійснювала виплати в зимовий сезон, сплативши борг з січня по лютий поточного року.

Однак вже з березня місяця  ситуація з боргом змінилася: в березні на 43%, далі на 5%, в червні на 4% і за підсумками липня на 5%.

Всього від початку поточного року ДП “Гарантований покупець” купило так званої зеленої електроенергії на суму в 7,6 млрд грн в співвідношенні до 5,817 млн ​​МВт-год.

Також повідомляється, що на даний момент компанія повинна заплатити виробникам ВДЕ близько 18,2 млрд грн, які в свою чергу є частиною боргу НЕК «Укренерго».

Нагадаємо, що в ході засідання Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) обговорювалося підняття розцінок на передачу електроенергії державної компанії «Укренерго» до 327,97 гривень за МВт-година, а не до 596,48, як було заявлено раніше.

Також недавно був членом наглядової ради НЕК «Укренерго» закликав розслідувати потенційний конфлікт інтересів в частині укладення підрядів у колишнього керівництва компанії напередодні прийняття рішення про призначення голови правління системного оператора.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу