З вересня податкова відновить перевірки бізнесу

Поділитися:

У Держслужбі зайнятості розповіли, що тільки за період з 12 березня (день початку карантину в Україні) до 20 серпня безробітними офіційно стали 441,8 тисяч українських громадян. При цьому аналітики вважають, що це тільки та частина, що залишилися без роботи за період карантину, яка пішла офіційним шляхом. Насправді ж ситуація набагато гірша, а безробітних удвічі, а може й втричі більше.

З початком роботи підприємств ситуація з безробіттям в нашій країні отримала позитивну динаміку — підприємства виставляють вакансії, проте підхід до цього став більш стриманий та оптимізований. Разом з тим всі надії бізнесу пов’язані зі зниженням захворюваності, оскільки при зворотній ситуації завжди є ризик знову закритися і не працювати.

Попри все перераховане вище, з 1 вересня поточного року Державна податкова служба відновить перевірки. Формальний привід до цього — встановлення неоформлених працівників, що є порушенням. Однак аналітики кажуть про те, що відновлення перевірок з такого приводу може знову розгорнути ситуацію з безробіттям в бік збільшення.

Раніше повідомлялося про створення єдиних баз для податкової та митної служб. Це, за задумом розробників, сприятиме полегшенню роботи обох служб.

Також ми писали й про те, що в Державній податковій службі нагадали українцям про необхідність сплатити податок на нерухомість і майно за 2019 рік.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу