З Польщі в Україну повернулося менше 200 тис заробітчан

Поділитися:

За інформацією польської Прикордонної служби, після введення карантину з 15 березня по 30 квітня з Польщі виїхало 198,8 тис. Громадян України, а в’їхало – 53 тисячі. Про це пише Dziennik Gazeta Prawna, передає Польське радіо.

Також стало відомо, що Україна також направила п’ять літаків за своїми громадянами. На їх борту могло виїхати максимум 1,25 тис. Осіб.

Станом на 1 травня в Польщі було на 148 тис. Українців менше, ніж 14 березня.

Ще 5-8 тисяч українців могли покинути Польщу через пункти пропуску на кордоні з початку травня. У підсумку в цілому з Польщі з початку пандемії могло виїхати приблизно 155 тис. Українських заробітчан. Ці дані підтвердили в посольстві України, яке повідомило, що в Україні повернулися понад 180 тис. Громадян.

За даними видання, до введення карантину в державі також не спостерігалося значного виїзду українських працівників.

За даними прикордонного польського відомства, з 1 січня до 30 квітня українці з Польщі виїжджали 1,87 млн ​​разів, а приїжджали 1,99 млн разів. Різниця становить 119 тис. На користь в’їздів.

Раніше стало відомо, що в 2019 році Польща видала рекордну кількість дозволів на постійну роботу для іноземців – майже 445 тисяч. 74% таких дозволів отримали громадяни України.

У той же час багато українців працюють в Польщі, використовуючи безвізовий режим, що дозволяє знаходиться на території країн ЄС протягом 90 днів за півроку. Загальна кількість українських заробітчан в Польщі оцінюється близько 2 млн чоловік. На час карантину і місяця після його закінчення влади Польщі вирішили продовжити термін легального перебування для іноземних працівників.

Як повідомлялося раніше, Державна прикордонна служба України (ДПСУ) повністю заперечує інформацію про порушення українського законодавства під час тендерної закупівлі двох систем комп’ютерної томографії для здійснення заходів, які спрямовані на запобігання виникненню коронавирусной інфекції нового покоління, і заявляє, що процедура тендеру повністю була дотримана в відповідно до вимог чинного законодавства української держави.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу