З початку жовтня українці продали 5 млн доларів

Поділитися:

У Національному банку повідомляють, що у жовтні чистий продаж готівкової валюти населенням становив 5 мільйонів доларів. Це фактично компенсувало її чисту купівлю у безготівковій формі на 7 мільйонів доларів.

У Нацбанку наголошують, що у жовтні, як і попереднього місяця, спостерігається збереження збалансованості попиту на іноземну валюту за операціями українців. При цьому, обсяг чистого продажу населенням валюти з початку поточного року перебуває на тому ж рівні – 1,8 мільярда доларів.

Також у НБУ розповіли про ситуацію на міжбанківському ринку: минулого тижня спостерігалося зміцнення обмінного курсу гривні до долара на 0,9% на тлі переваги пропозиції валюти над попитом. Це сприяло покупці банками іноземної валюти та регулятором для згладжування коливань обмінного курсу гривні на загальну суму 228 мільйонів доларів, додали в НБУ.

Раніше ми повідомляли, що Національний банк прогнозує подальше зростання цін.

Нагадаємо, у НБУ розповіли про грошові перекази заробітчан. Так, у період з січня по серпень 2021 року в Україну приватні грошові перекази з-за кордону склали понад 9 млрд доларів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу