З компанії Фірташа вимагають 114 млн доларів

Поділитися:

Судова справа на 114 млн доларів. Кіпрська компанія Ladis Holdings Limited подала позов в Мегаполісжитлобуд. Про це повідомили у випуску новин “Першого Ділового” телеканалу.

Згідно з даними FinCEN – відділу Мінфіну США, який бореться з фінансовими злочинами – обидві компанії пов’язують з олігархом Дмитром Фірташем.

Тоді американські журналісти-розслідувачі виявили – офшорна компанія перерахувала 68 млн доларів невідомим бенефіціарам на проекти побудови нерухомості – ймовірно, Мегаполісжитлобуд.

Йдеться про будівництво ТРЦ Республіка. Цей проект знову ж пов’язували з Дмитром Фірташем. Однак будівництво не було завершено. Проект припинили в 2015-му рішенням власника. Недобудований торговий центр Мегаполісжитлобуд передав в заставу за кредитом банку Надра. Згодом і сама фінустанова стало неплатоспроможним. Тому Республіку фонд держмайна продав на аукціоні за 777 000 000 гривен. Однак в антимонопольному комітеті заявили – процедуру провели з порушеннями економічної конкуренції.

Слід зазначити, що ТРЦ Республіка після відкриття може стати найбільшим ТРЦ в Києві і Україні. Там – на 22 тисячах квадратних метрів – зможуть розміститися 450 магазинів і зона розваг.

Нагадаємо, що монопольний вплив газової імперії Дмитра Фірташа і державного НАК «Нафтогаз» вже давно заполонив газовий ринок, обмеживши можливість вільної конкуренції. Тоді як Антимонопольний комітет лише недавно відкрив очі і почав тамувати розпал монопольного вимагання з великим запізненням.

Раніше повідомлялося, що в Господарський суд Донецької області подали позов на повторне банкрутство «Індустріального Союзу Донбасу». Відповідне прохання подав Дніпровський металургійний комбінат (ДМК), який входить в корпорацію союзу.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ