З бюджету виділять 10 млн гривень на індустріальні парки

Поділитися:

В Україні цьогоріч на спорудження п’яти індустріальних парків направлять 10 мільйонів гривень із державного бюджету. Йдеться про будівництво об’єктів у Житомирській, Тернопільській та Рівненській областях.

Про це розповіли у Міністерстві розвитку громад та територій.

Кошти будуть виділені в рамках проєкту регіонального розвитку «Мережа індустріальних парків Західний індустріальний кластер».

У відомстві розповіли, що загальний бюджет проєкту – 12 мільйонів гривень. 1,8 мільйона планують залучити з місцевих бюджетів.

Проєкт реалізовуватимуть до 2024 року. Його результатами мають стати: залучення капітальних інвестицій у Житомирській, Тернопільській та Рівненській областях, зменшивши диспропорцію у порівнянні з іншими; створення нових робочих місць; розробка промоційної кампанії нових парків.

У Міністерстві нагадали, що для конкурентоспроможності регіонів завдяки стабільним інвестиціям у держбюджеті передбачена субвенція місцевій владі з метою стимулювання розвитку індустріальних парків – 400 млн грн.

Проєкти, які отримають субвенції, стануть відомі після затвердження порядку та умов використання даних коштів.

Нагадаємо, що на розвиток в українських регіонах мережі Центрів надання адміністративних послуг у поточному році спрямують 231 мільйон гривень.

Також ми писали, що індустріальні парки отримають податкові пільги.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ