З 1 липня в ломбардах можна буде обміняти валюту

Поділитися:

Днями прес-служба Національного банку України заявила про те, що держрегулятор дозволить ломбардам обмінювати валюту і переводити кошти без відкриття рахунків.

Новий закон вступає в силу вже з 1 липня, завдяки йому ломбардам дозволять обмінювати валюту. Мета цього закону – захистити права осіб, які користуються послугами ломбардів, розширити можливості цих установ. Однак не кожен ломбард буде займатися обмінними операціями. Ключова вимога – мінімальний розмір капіталу ломбарду має становити 500 тисяч гривень.

Також зазначено, що з 1 липня, якщо позичальник не може погасити борг з урахуванням відсотків за користування позикою, то його повна заборгованість перед ломбардом буде погашена за рахунок застави. Тобто, в ломбардах не може бути ніяких додаткових вимог до позичальника. Вводиться обов’язкове надання ломбардного квитка для клієнтів, де в обов’язковому порядку викладаються всі умови договору.

У Прес-службі Нацбанку додали, що терміни приведення діяльності ломбардів у відповідність з новими вимогами, які вступають в силу з 1 липня, визначаться тільки після детального ознайомлення зі станом ринку, з урахуванням об’єктивних термінів і можливостей виконати нові вимоги.

Нагадаємо, що з 1 липня 2020 року Національний банк України стане органом регулювання небанківських установ. Тобто, українці зможуть написати скаргу в НБУ на діяльність лізингових, факторингових підприємств, ломбардів і кредитних організацій.

У Центробанку уточнили, що спочатку клієнт фінансової установи повинен подати скаргу на ім’я директора компанії. Якщо відповідь не надійде, то тоді вже можна звертатися до Нацбанку.

Раніше повідомлялося, що в квітні 2020 року об`єм приватних грошових переказів в Україну склав 826 мільйона доларів. Показник знизився на 10,4 відсотка, по відношенню до попереднього місяця.

За відомостями Нацбанку, за перші чотири місяці 2020 року, обсяг переказів збільшився на 2,4 відсотка, в порівнянні з січнем-квітнем 2019 року.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу