Юрособи-боржники поки не можуть стати банкрутами

Поділитися:

В Україні юридичні особи з великою сумою заборгованості не отримають статус “банкрута” на період карантину та ще протягом трьох місяців з моменту скасування обмежень. Відповідне положення законодавчо закріпила Верховна Рада України у вигляді проекту № 3322.

За закон парламентарії проголосували монобільшістю в кількості голосів 307 народних депутатів. Це було здійснено в рамках другого читання засідання Ради.

Так, український парламент офіційно заборонив відкривати провадження у справах банкрутства боржників від 12 березня 2020 року.

Тепер кредитори зможуть вимагати з боржників виконати зобов’язання і подавати відповідну прохання про банкрутство до суду не раніше, ніж через три місяці від кінця карантину.

Також новий закон дозволяє призупинити нарахування процентних зобов’язань боржника перед кредиторами, а також відповідні штрафні санкції в разі заборгованості.

Відзначимо, що закон був розглянутий 15 червня рамках минулого засідання Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку.

Як повідомлялося раніше, відомий торговий центр в Харкові «Французький бульвар» страждає від рейдерства. Все почалося в лютому, з підкладеного в сміттєвий бак вибухового пристрою. Після цього відбувся ряд заходів, спрямованих на умисне банкрутство компанії.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу