Європа віддає Україні надлишковий газ

Поділитися:

Підземні сховища газу України є основною альтернативою запобігання кризі на європейському ринку зберігання блакитного палива.

За відомостями енергетичного агентства Platts Gas, на початку липня європейські сховища заповнені на 80 відсотків, до серпня показник досягне 100 відсотків.

За останні 5 років, лише до 2019 року сховища в Євросоюзі були заповнені повністю, однак основний удар припав на листопад. У квітні 2020 року заповненість становила 57 відсотків, в той час як в 2015 році в цей період газосховища були заповнені на 20-40 відсотків.

Передбачається два варіанти розвитку подальшої ситуації. Перший – ціни на газ будуть рости і його стане вигідніше продавати, ніж тримати в сховищах. Другий – використовувати ПСГ України. Європейським трейдерам вигідно зберігати в українській державі газ, так як у нас надлишкові вільні потужності ПСГ і низька вартість послуги.

Раніше повідомлялося, що від початку липня поточного року Іран відновив транзит газу до Туреччини. Раніше країна припинила постачати газ через непередбачену аварії на газопроводі.

також ми повідомляли про те, що віртуальна точка передачі газу почала працювати на кордоні України з Польщею – вона об’єднала дві фізичні точки: Дроздовичі і Германович. Перші 5,4 млн кубометрів газу будуть поставлені через неї 1 липня в Україні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу