Євробанк утеплить українські школи і садочки

Поділитися:

Європейський інвестиційний банк виділить Україні кредит в 300 млн євро на заходи по збільшенню енергоефективності шкіл, лікарень і дитсадків.
ЄІБ і Міністерства розвитку громад і територій підписали угоду про виділення кредиту.
Планується розробка розгорнутого проекту заходів з енергоефективності громадських будівель. Після аналізу проектних документів буде виділено кредит за низькими відсотками з тривалим терміном погашення.
Планується підвищити енергоефективність 1000 будівель – переважно дитсадків, лікарень і шкіл, що дозволить запобігти викидам в атмосферу більше 1 млн тонн двоокису вуглецю.
В рамках проекту передбачається установка сучасного устаткування по енергоефективності, лічильників та систем управління, модернізації систем опалення, вентиляції та освітлення тощо.
Раніше Європейський інвестиційний банк надав Україні грант на 10 млн євро для підвищення енергоефективності майже 150 будівель 7 українських вузів.
Раніше ЄС виділив десятки мільйонів Євро на енергозбереження в Україні. Десятки мільйонів доларів виділила і Японія в рамках «озеленення» одиниць встановленої кількості України, проданих Японії за механізмами гнучкості Кіотського протоколу.
Раніше ми писали: Європейський інвестиційний банк планує надати Україні позику в 40 мільйонів євро на боротьбу з коронавірусів.
400 мільйонів євро кредитів ЄІБ зможуть отримати малі та середні фермерські господарства України через певний перелік банків, який повинен узгодити ЄС.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ