ЄС визнав українську сертифікацію

Поділитися:

Україна починає експорт зернових на європейський ринок. Про це заявили в Міністерстві економіки. Відомо, що Європарламент визнав нашу систему сертифікації.

“В даному документі зазначено, що за результатами проведення Єврокомісією експертизи законодавства, в Україні діють норми, що забезпечують той же рівень і порядок експертизи насіння, ідентифікації, його маркування та контролю, як і в ЄС”, – йдеться в повідомленні відомства.

Слід зазначити, що в рішенні Єврокомісії йдеться про доцільність визнання українського насіння та вирішенні їх обігу на території ЄС, а також про стимулювання торгівлі між Україною та ЄС насінням.

Європейські експерти відзначають, що інвестування європейських компаній в вирощування насіння в Україні дозволить диверсифікувати виробничі потужності по всій Європі і зменшить ризики виробництва в одній кліматичній зоні, а визнання еквівалентної системи сертифікації сприятиме підтримці постійного постачання високоякісного насіння в ЄС.

Нагадаємо, що Європарламент після ретельного аналізу визнав українську сертифікацію насіння (садивного матеріалу) відповідає всім вимогам ЄС. Тепер Україна може постачати цей вид сільськогосподарської продукції в країни Євросоюзу.

Раніше повідомлялося, що Україна традиційно вважалася однією з провідних країн за кількістю експорту волоського горіха в Євросоюз. У поточному році її суперницями стали Аргентина, Чилі і США. Ажіотаж на світовому ринку лише підігрівав ситуацію, а сформований він був за рахунок пандемії коронавірусу і численних карантинних обмежень, які діяли по всьому світу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу