ЄС посилює залізничну інфраструктуру

Поділитися:

Транс’європейський експрес врятує довкілля. Про це повідомляють журналісти “Першого Ділового” телеканалу.

Відновити залізничний маршрут 1960-х років закликають країни Євросоюзу. Про це йдеться у спільному звіті екологічних організацій Німеччини, Польщі, Іспанії та Франції, повідомило видання “The Guardian”.

Найперше, заради досягнення вуглецевої нейтральності до 2050-го року. Колись європейські кордони перетинали 365 колій, нині працюють лише 149.

А частка пасажирських перевезень у структурі логістики ЄС – лише 8%, на тлі зростання популярності авіаперельотів. Транс’європейський експрес функціонував із 1957-го року.

Залізницею курсували спеціально побудовані поїзди – головно, вагони першого класу. Мережу призупинили у 80-х роках минулого століття, замінивши локомотивами Євростар, а згодом – високошвидкісними поїздами.

Пропозиції щодо створення нової інфраструктури ще торік восени висловив міністр транспорту Німеччини Андреас Шоєр.

Своєю чергою екологи відзвітували – приміром, під час перельоту з Парижа до Берліна у повітря викидається вшестеро більше вуглекислого газу, ніж під час подорожі потягом.

Наразі пропонують з’єднати коліями декілька столиць – Варшаву, Вільнюс, Прагу, Копенгаген, Берлін, Брюссель, Париж, Мадрид і Лісабон.

Нагадаємо, що в державному комітеті з прав розвитку і реформ Китайської народної республіки розробили план з будівництва високошвидкісної залізниці. Об’єкт буде побудований в північно-західній провінції Шеньсі.

Відомо також, що обсяг інвестицій в цей проект – понад 55 млн юанів, що в доларовому еквіваленті становить близько 8 млрд. Дорога з’єднуватиме два міста – Сіань і Яньань, при цьому головне її завдання в розвитку західних регіонів країни.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу