ЄС посилює регіони України кредитами

Поділитися:

Європейський Союз фінансово підтримає українські регіони. Стартує нова програма «Міцні регіони – Спеціальна програма підтримки України». Зазначається, що програму запускають спільно з Deutsche Gesellschaft für internationale Zusammenarbeit. На програму виділено 10 мільйонів євро. Вона триватиме до жовтня 2023 року.

Програма охопить місцеві громади, зокрема на сході та півдні України. У підсумку жителі близько 80 громад Харківщини, Дніпропетровщини, Запоріжжя, Херсонщини, Миколаївщини, Одещини, Сумщини та Чернігівщини матимуть покращений і зручніший доступ до низки послуг (місцевих адміністративних, медичних, соціальних, і в боротьбі з наслідками COVID-19). На Херсонщині в рамках програми буде підтримано контрольно-пропускні пункти на адмінмежі з Кримом для покращення умов перетину кордону із анексованим Росією кримським півостровом.

Програма ЄС «Міцні регіони» – це частина пакету фінансової допомоги у 190 млн євро, мобілізованого минулої весни для допомоги Україні через COVID-19.

Нагадаємо, що глава Європейської ради Шарль Мішель під час спільного брифінгу з президентом України Володимиром Зеленським на КПВВ «Щастя» в Луганській області розповів про те, що Євросоюз в цьому році починає нову програму підтримки економічного розвитку і надання державних послуг на Донбасі.

Також ми писали, що Європейський Союз планував ввести Covid-паспорти.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу