ЄС не пустить на свій ринок техніку з України

Поділитися:

Україна не може похвалитися хорошими результатами в рамках економічної ефективності Угоди про Асоціацію з Євросоюзом. З року в рік ВВП країни продовжує падати через невдалу зовнішню торгівлю, як вважають українські фахівці.

Нагадаємо, що якщо в 2013 році показник ВВП всередині країни доходив до 183,3 млрд доларів, то вже в минулому році цей же результат склав 153,8 млрд доларів. Тобто, Україна йде до скорочення показників, а не до розвитку економіки.

Як прокоментував цю ситуацію один з колишніх міністрів економіки України, головні втрати пояснюються невдалою зовнішньою торгівлею України в рамках Угоди про Асоціацію з ЄС.

Структура нашої торгівлі радикально змінилася в бік поставок виключно аграрної сировини, аграрних продуктів, деяких інших сировинних продуктів типу деревини, вирубаємо Карпати заради інтересів Євросоюзу», – сказав фахівець.

У той же час, Україна не має можливості вести товарообмін техніки через сильні обмеження з боку європейського партнера, якому потрібна ціла купа сертифікатів для того, щоб продукт потрапив на внутрішній ринок ЄС.

Нагадаємо, що в першому кварталі 2020 року Україна на 5,1% скоротила товарообіг сільськогосподарської продукції з країнами Європейського Союзу.

Також в прес-службі Кабміну заявили про те, що Україна готова задовольнити зростаючий попит Китаю на українські продукти харчування і сільгосппродукцію.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ