ЄС не буде імпортувати нафтопродукти з Білорусі

Поділитися:

Економічні санкції, запроваджені проти Білорусі Радою Європейського союзу, зачіпають важливі експортні товари країни.

Зокрема, заборонений імпорт або транзит з Білорусі нафтопродуктів і хлориду калію, а також товарів, які використовують для виробництва тютюнових виробів. Заборона не поширюється на основну продукцію «Білоруськалій» – хлористий калій, який містить корисної речовини 60 відсотків. Під заборону потрапить хлористий калій із вмістом K2O менше 40 відсотків і більше 62 – технічний калій, який використовують в металургії, хімічній, нафтохімічній галузях.

Зазначається, що заборони не завдають шкоди виконанню угод, які були укладені до 25 червня поточного року або додаткових контрактів, які необхідні для їх виконання, наголошується у документі ЄС.

Також заборонені поставки устаткування, технологій, програмного забезпечення для моніторингу чи перехоплення інтернет-повідомлень і телефонного зв’язку.

Європейський інвестиційний банк має повністю припинити фінансування проєктів у держсекторі та надання країні технічної допомоги.

Запроваджено обмеження на доступ до ринків капіталу Європейського союзу і заборонене надання страхування і перестрахування уряду, держорганам і агентствам Білорусі.

Країни-члени Євросоюзу мусять вжити заходів щодо обмеження участі Білорусі у багатосторонніх банках розвитку, де вони значаться членами.

Як вказано у пресрелізі Ради Євросоюзу, відповідні обмежувальні заходи введено проти білоруської влади як відповідь на загострення ситуації щодо порушення прав людини у Білорусі, а також репресії щодо громадян, демократичної опозиції і працівників ЗМІ, на примусову посадку лайнера Ryanair у Мінську наприкінці травня.

Раніше повідомлялося, що Білорусь нарощує експорт нафтопродуктів в ЄС.

Також ми писали, що ряд європейських країн заборонили польоти з Білорусі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу