ЄС надасть Україні пакет екстреної фіндопомоги

Поділитися:

У комюніке від 11 лютого 2022 року повідомляється про рішення послів Євросоюзу надати Україні пакет екстреної допомоги, що включає 1,2 мільярда євро.

Відповідна пропозиція з огляду на загостреність ситуації може пройти за прискореною процедурою. Після схвалення макрофінансової допомоги пакет має бути узгоджений Європарламентом та Радою Європейського Союзу.

Голова Ради ЄС міністр закордонних справ Франції заявив про тривалу геополітичну напругу в Україні, тому після обговорення питань способів допомоги ЄС готовий виділити країні 1,2 мільярда євро макрофінансової допомоги.

«Я радий оголосити, що ми зараз підтримали пропозицію Єврокомісії, щоб Україна могла якнайшвидше отримати цю фінансову допомогу», – зазначив чиновник.

Однак ці кошти у разі погодження комітетами ЄС буде виділено двічі. Першу допомогу, яка залежить від політичних передумов та виконання програми Міжнародного валютного фонду Україною, буде здійснено після письмового затвердження. У той же час для її отримання необхідно, щоб Меморандум про взаєморозуміння між Єврокомісією та Україною щодо конкретних кроків, які Україна виконує для подальшого надання допомоги, набув чинності.

Відповідно, друга частина зазначеної суми буде надана Україні у разі задовільного виконання програми Фонду, детально прописаної в Меморандумі. Усі процедури мають пройти у прискореному режимі.

Нагадаємо, раніше ми писали, що Британія виділить Україні ще 2,7 млрд. доларів.

Також ми повідомляли, скільки допомоги від міжнародних партнерів отримала Україна.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу