ЄС допоможе Україні траншем в 600 млн євро

Поділитися:

Україна отримає 600 млн євро макрофінансової допомоги від Євросоюзу навіть попри відсутність активної співпраці з МВФ. Про це йдеться у заяві саміту Україна-ЄС, повідомляє «Перший Діловий».

Як відомо, однією з ключових вимог для отримання коштів ЄС було реформування Вищої кваліфікаційної комісії суддів та Вищої ради правосуддя. І ці два ключових закони було прийнято. Разом з тим напередодні саміту Україна-ЄС керівництво Євросоюзу повідомило про відкриття пакету інвестицій для України у розмірі 6,5 млрд євро.

Перший транш макрофінансу від ЄС в розмірі 600 млн євро наша держава отримала в грудні минулого року без виконання будь-яких конкретних умов.

Раніше ми повідомляли, що Україна має намір продовжити програму stand-by на 6-9 місяців. Діюча програма закінчується 8 грудня. Глава Національного банку повідомив, що наразі ведуться переговори з Міжнародним валютним фондом.

Також ми писали, що українська влада має надію, що до кінця поточного року отримає від Міжнародного валютного фонду не один, а два транші.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу