ЄБРР може брати участь в капіталі «Ощадбанку»

Поділитися:

У Міністерстві фінансів України заявили про те, що Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) має намір взяти безпосередню участь в довгостроковому рефінансуванні акцій АТ «Ощадбанк». Про це повідомляє міністр профільного відомства.

На поточний момент сторони готуються укласти відповідний мандатний лист, в якому будуть прописані всі головні умови щодо такого співробітництва.

Важливо сказати, що мова йде про укладення кредиту з можливістю конвертації в акції АТ «Ощадбанк».

Сам міністр прокоментував, що це відбудеться в рамках нової стратегії держави стосовно українських банків, яку раніше уряд затвердив аж до 2024 року.

«На основі цього були підготовлені та затверджені Кабінетом міністрів основні напрямки діяльності «Ощадбанку»,«Приватбанку» і «Укрексімбанку» в 2021-2024 роках», – сказав він.

Раніше міністр економіки Олексій Любченко стверджував, що в Україні не використано понад 7 мільярдів доларів інвестиційних ресурсів, призначених для соціальних і екологічних проектів від Світового банку, Європейського банку регіонального розвитку, а також інших міжнародних донорів.

Про це чиновник розповів, виступаючи на форумі «Україна-30. Економіка без олігархів». Такі дані існують станом на 1-е травня, як зазначив він.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу