«Якщо в Україні застосовувати стандарти ЄБРР, то у нас зможуть працювати лише кілька компаній» – глава «Укравтодору

Поділитися:

“Укравтодор” в 2021 році добудує всі з’їзди з Дарницького залізнично-автомобільного мосту в Києві через Дніпро.

Відповідний меморандум підписав глава “Укравтодору” Олександр Кубрак з Володимиром жмаки – головою правління АТ “Укрзалізниця”, на балансі якого знаходиться міст.

В Офісі Президента повідомили, що роботи почнуться вже влітку. І будуть завершені до кінця 2021 року.
На мосту необхідно доопрацювати освітлення і з’їзди на лівому березі Дніпра.

Мінінфраструктури в 2018 році оцінювало вартість добудови Дарницького моста в 30 млн євро.
Заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко піддав критиці владу столиці за слабку зацікавленість у добудові моста.

“Якщо Київ не йде в” Велике будівництво “, то” Велике будівництво “йде в Київ”, – заявив він.

Заступник голови Офісу президента знову нагадав, що “Укравтодор” готовий також в стислі терміни завершити будівництво Подільсько-Воскресенського моста, якщо київська влада погодиться передати йому цей проект зі свого балансу.

Свою думку з цього приводу висловив Олександр Кубрак, глава «Укравтодору».

“Ми одночасно оголошували про те, що готові допомогти в будівництві Подільсько-Воскресенського моста, Дарницького моста, а також мають намір реконструювати міст Патона і Південний.

Ми підписали меморандум з УЗ. Як зазначав пан Жмак, вони логістична компанія, а не будівельна. У цьому меморандумі ми як “Укравтодор” допомагаємо своєю експертизою. Ми взяли багато об’єктів собі на баланс, тому для нас це не нова ситуація. В цьому році ми добудували багато великих і маленьких мостів “, – говорить експерт.

За Дарницького моста, Олександр Кубрак зазначає, що Укравтодор взявся за нього недавно. Дарницький міст з 2010 року стоїть в незмінному стані. Чому влада досі не знайшла коштів на нього, ніхто не знає.

“Алгоритм буде простий: ми допомагаємо Укрзалізниці на всіх етапах цього проекту. Відбуватиметься коригування цього проекту, далі буде експертиза, тендер, який визначить підрядну організацію, яка буде добудовувати, а потім і саме будівництво. Все це буде завершено до кінця 2021”, – зазначає фахівець.

Олександр Кубрак зазначає, що для Укравтодору – це велика подія. Адже це великий проект, який вперше підписаний між Україною і ЄБРР. У ньому буде введений комплексний підхід щодо державних закупівель, антикорупційних заходів, він буде сертифікований експертами.

“На наступному тижні ми плануємо провести зустріч з консультантами, коли починається сам проект. Ми маємо великі очікування щодо експертність консультантів ЄБРР”, – говорить фахівець.

На думку Кубракова, питання картелізації більше є питанням конкуренції. Адже в багатьох країнах є кілька компаній, які ділять весь ринок. На складних великих проектах повинні працювати професіонали з великим досвідом.

“Ми вводимо систему е-road, реєстри асфальтобетонних заводів, хочемо ввести електронну тендерну документацію. До кінця року ми плануємо все це зробити”, – резюмує експерт.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу