Взимку українців чекають платіжки за нові послуги

Поділитися:

За інформацією Управління розвитку житлово-комунальної інфраструктури КМДА, в новому опалювальному сезоні в квитанціях за теплоенергію буде не одна, а чотири рядки для платежу.

«У зв’язку з новим законодавством зараз ще додасться чотири платежі: за саму послугу, за абонентське обслуговування, за обслуговування вузлів обліку і за установку приладів. Квитанція буде одна, але планують, якщо зараз не приймуть змін до законодавства, чотири рядки – це чотири різних напрямки », – кажуть чиновники.

У Союзі споживачів комунальних послуг розповіли, що оновлені платіжки почали надходити городянам ще з 1 травня 2020 року. За ці послуги користувачі платили і раніше, однак їх включали в загальну суму в квитанції.

«Чиновники обіцяли, що з введенням чотирьох рядків загальний платіж за газ і тепло не підвищать, просто кожен рядок виділили окремо. Але по суті платежі подорожчали », – говорить глава Союзу.

Нагадаємо, що багато в чому українці солідарні, і один з цих пунктів – комунальні платежі. Як розповіли в Центрі Разумкова після проведених опитувань населення, до 83% опитаних вважають тарифи на комунальні послуги сильно завищеними.

Раніше повідомлялося, що загрозу стабільності опалювального сезону несуть величезні борги на ринках газу та електроенергії.

«Хоч осінь ще, по суті, не стартувала, але вже в цей період активно готується ЖКГ до опалювального сезону. На поточний момент немає яких-небудь серйозних проблем, які могли б перешкодити стабільному проведенню опалювального сезону, крім боргів. Газа накопичено достатньо в підземних сховищах, з вугіллям поки теж все нормально », – заявляють експерти.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу