ВВП за місяць впав на 12%

Поділитися:

За підсумками квітня місяця в Україні впав рівень ВВП до 12%, коли як в березні місяці показник доходив до 4,5%. Про це повідомляє глава департаменту макроекономічних досліджень інвестиційної компанії ICU Сергій Ніколайчук на своїй сторінці в Facebook.

Як сказано в публікації, минулого місяця в країні спостерігалося падінням видобутку вугілля і залізної руди.

Зокрема, показники опустилися на 35% г/г і 16% г/г, відповідно. Негативна динаміка фіксується і в рівні видобутку металурги – вона впала відразу на 30% г/г.

Всього зниження промислового виробництва погіршилося з 7,7% г/г, які простежувалися в березні до 16,2% г/г (за квітень місяць).

У той же час, ситуація розвивається позитивно в хімічній і фармацевтичній галузях України. Там країні вдалося наростити обсяги виробництва на 17,1% г/г і 6,5% г г.

Як повідомлялося раніше, по самому песимістичному сценарію, який передбачає тривалий карантин, економіка України до кінця року може скоротитися на 7%. Разом з тим економічний спад буде не таким сильним, як під час фінансової кризи в 2009 році.

Шок буде менше завдяки якісній макроекономічною політикою попередніх років, яка збільшила стійкість економіки і створила простір для використання підтримуючих заходів монетарної та фіскальної політики.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу