Вугільні шахти будуть отримувати дотації за спрощеними схемами

Поділитися:

Критерії оцінки допустимості державної допомоги суб’єктам господарювання у вугільній галузі були затверджені українським урядом. Про це повідомили в прес-службі Антимонопольного комітету (АМКУ).

Згідно з ухваленим рішенням, критерії оцінки допустимості державної допомоги, що надається суб’єктам господарювання у вугільній галузі визначаються на наступні цілі:

  • закриття (ліквідацію) вугледобувних підприємств або їх відокремлених підрозділів;
  • покриття виняткових витрат;
  • забезпечення доступу до запасів вугілля;
  • заходи з технічного переоснащення та модернізації вугледобувних підприємств;
  • покриття поточних витрат.

“Впровадження запропонованого підходу в оцінці державної допомоги у вугільній галузі захищає в першу чергу інтереси держави, суспільства та суб’єктів господарювання від спотворення конкуренції та неефективного функціонування товарних ринків унаслідок неефективного і безконтрольного надання такої державної допомоги у вугільній галузі”, – повідомляють в прес-службі АМКУ.

Слід зазначити, що твердження критеріїв оцінки допустимості державної допомоги у вугільній галузі дозволить зберегти один з інструментів ефективного державного втручання в сектори економіки.

Нагадаємо, що на українських шахтах видобутку вугілля цілком можна виробляти і зберігати цінне паливо – водень, технологія його виробництва вивчена у німецьких енергетиків.

Раніше повідомлялося, згідно зі статистичними даними Міністерства енергетики України, на складах державних теплоелектростанцій (ТЕС) за станом на 12 січня перебуває 621,8 тис. тонн вугілля. Це на 324 тис. Тонн менше необхідної норми.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ