Вугілля з держшахт доставлятимуть за новою схемою

Поділитися:

Вугілля на “Центренерго” будуть доставляти з державних шахт за прямими договорами. Без посередників.  Про це повідомили у випуску новин “Першого Ділового” телеканалу.

Кажуть: вугілля, яке вимагає збагачення, будуть поставляти через державні компанії на збагачувальні комбінати, адже вони знаходяться в приватній оренді.

В уряді обіцяють погасити борги перед шахтами, в тому числі і перед шахтою Надія. Однак це стане можливим тільки після того, як набере чинності закон про відновлення повноважень виконуючого обов’язки міністра. Пообіцяли і реалізувати підтримку шахт з держбюджету, адже гроші вже надійшли.

Нагадаємо, що «Центренерго» очолив заступник голови фонду державного майна Денис Кудрін. Керувати держкомпанією Кудрін буде до того моменту, поки не визначиться переможець конкурсу на цю посаду.

Раніше повідомлялося, що Україна збирається покрити власний дефіцит вугілля через відповідний імпорт ресурсу від країн-сусідів Росії, Польщі та Казахстану. Про це повідомляє прес-служба енергохолдингу ДТЕК.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу