Втрати від коронавируса складуть 10% світового ВВП

Поділитися:

Глобальні економічні втрати в результаті пандемії коронавируса нового покоління SARS-CoV-2 можуть скласти 8,8 трлн дол або майже 10% світового ВВП, повідомив Азіатський банк розвитку (АБР) в своєму актуалізованому прогнозі.

Банк, який базується в Манілі прогнозує такі втрати в разі тривалих карантинних обмежень строком до шести місяців. У разі короткострокового локдауна до трьох місяців втрати можуть скласти 5,9 трлн доларів, що еквівалентно 6,4% глобального ВВП. Нові цифри більш ніж удвічі перевищують прогнози, зроблені самим АБР тільки в березні і квітні, а також розрахунки Світового банку і Міжнародного валютного фонду.

Для азіатсько-тихоокеанського регіону АБР прогнозує втрати в обсязі 1,7 трлн доларів випадку короткострокового карантину і в обсязі 2,5 трлн доларів – в разі довгострокового.

“Ці втрати буде важко компенсувати. Більш того, не можна виключати можливість фінансової кризи, якщо не вдасться вчасно стримати пандемію і тим самим запобігти великі дефолти та банкрутства “, – попереджають експерти АБР.

Як повідомлялося раніше, в Сполучених Штатах Америки рівень безробіття подолав позначку в 36 млн чоловік, досягнувши критичних показників в порівнянні зі статистикою попередніх років.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу