ВС зобов’язав харківський «Новомет» заплатити штраф за забруднення повітря

Поділитися:

Майже 3,5 мільйони гривень заплатить Харківське коксохімічне підприємство «Новомет» за забруднення повітря. Відповідне рішення ухвалив Верховний суд на вимогу прокурорів, повідомляє «Перший Діловий».

Раніше аудитори Державної екологічної інспекції провели позапланову перевірку на заводі і встановили, що він систематично здійснював понаднормові викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря. Зокрема, проведені вимірювання та відібрані проби засвідчили наднормативні викиди вуглецю оксиду, азоту оксиду та сірки діоксиду з двох димових труб. Які, як виявилося, товариство експлуатувало без спеціального дозволу, порушуючи законодавство.

Пізніше експертиза Національного наукового центру «Інститут судових експертиз імені заслуженого професора М.С. Бокаріуса» також підтвердила наявність завданої шкоди.

Відзначимо, коксовий завод «Новомет» оштрафували на 3,5 мільйона гривень через шкоду екології ще у червні цього року. Однак підприємство подало касаційну скаргу, яку Верховний суд відхилив. У березні цього року також було повідомлено про підозру директору коксового заводу за фактом забруднення повітря. Через його неправомірні дії держава отримала збитків на суму 3 мільйони 190 тисяч гривень.

Нагадаємо, Державна екологічна інспекція України за 11 місяців поточного року нарахувала 2,8 млрд грн збитків від виявлених порушень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу