ВР може урізати зарплати членам наглядової ради

Поділитися:

Верховна Рада може урізати зарплати членів наглядових рад, які вже стали притчею во язицех. Але тільки на період карантину. Хоча це не вперше. Про це повідомляють журналісти “Першого Ділового” телеканалу.

Торік Кабмін в період гострої пандемії вже обмежував статки сорока сімома тисячами. Не надовго. А от відповідний законопроект, розроблений ще торік, отримав схвальну оцінку поки лише одного комітету – з питань соціальної політики.

Тепер його вивчатиме комітет бюджетний, де кажуть: в цілому зауважень виникнути не повинно. Якщо членам наглядових рад таки зменшать заробітні плати, бюджет заощадить понад мільярд гривень, які підуть на боротьбу з коронавірусом.

Законопроект передбачає як встановлення максимальної межі щомісячних доходів в розмірі 72 тисяч гривень, так і відповідальність за ухилення від цієї норми, а саме – штраф: його розмір коливатиметься в залежності від того, наскільки чиновники проігнорують нові правила – від 8,5 тисяч гривень до 170 тисяч гривень.

Нагадаємо, що у Верховній Раді збираються до 1 червня вжити всіх необхідних законів, необхідних для подальшої співпраці з Міжнародним валютним фондом в рамках програми stand-by в 5 млрд доларів.

Раніше існували розбіжності між Україною і міжнародними донорами про те, хто отримає більшість голосів при призначенні директора НАБУ.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу