ВР може дозволити ввезення російського бітуму без мит

Поділитися:

Згідно з оприлюдненою інформацією секретарем Національної спілки журналістів України, двоє представників партії «Слуга народу» пропонують скасувати мито на імпортований бітум з Російської Федерації з метою покращення можливостей для реалізації президентської програми «Велике будівництво».

Українські журналісти обрушилися із критикою на адресу двох народних депутатів із «Слуги народу». За їхніми словами, коли сам Президент виступає у Верховній Раді проти Росії, припускаючи, що країна-агресор може окупувати Харків, нардепи пропонують скасувати мито на ввезення бітуму. Більше того, глава української держави обіцяє збільшити армію до 100 тисяч військових-професіоналів та загалом говорить про «українську кризу».

Таким чином, як кажуть експерти-політологи, у період ескалації з боку Росії українські чиновники просувають продукцію цієї держави.

Слід зазначити, що в записці пояснення до законопроекту зазначено, що бітум необхідний для будівництва доріг, що передбачено президентською програмою «Велике будівництво». Тільки один нюанс, як кажуть журналісти, ввізне мито застосовується виключно до імпорту бітуму, що може призвести до когнітивного дисонансу.

Нагадаємо, Україна встановила абсолютний рекорд за всю історію існування незалежної держави щодо імпорту бітуму на внутрішній ринок за 2021 рік. Загалом у 2021 році в країну завезено 1,1 мільйона тонн.

Також ми повідомляли про результати проекту “Велике будівництво” за 2021 рік.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу