Володимир Зеленський назвав локалізацію важливим завданням для влади

Поділитися:

Глава держави Володимир Зеленський заявив, що українська влада повинна працювати над локалізацією виробництва та залученням провідних технологій іноземних компаній. Про це президент розповів під час форуму «Україна 30. Міжнародна політика».

За його словами, наша країна зацікавлена ​​у залученні закордонних партнерів до втілення проєктів у ключових секторах промисловості і економіки. На думку Зеленського, у списку пріоритетних напрямків – інфраструктура, авіабудування, сільське господарство, промисловість, а також енергетика. Зауважив, що при такій співпраці потрібно передбачати обов’язкову умову участі вітчизняних підприємств у виробництві і постачанні комплектуючих.

Президент додав, що відтак – необхідно посилити роботу українських дипломатів, завданням яких стане посилення економічної складової в щоденній роботі установ. Мовляв, кожен зарубіжний візит на високому і найвищому рівні має принести вагому економічну складову для нашої країни. Також він назвав важливим напрямком для дипломатії – розвиток військово-технічної співпраці – розширення ринків збуту для вітчизняної продукції ВПК та забезпечення армії модерновим озброєнням.

Раніше ми повідомляли, що, на думку експертів, Україна здатна виробляти техніку та компоненти такі ж, як за кордоном.

Також ми писали, що Міністерство закордонних справ оголосило початок конкурсу на зайняття 20-ти посад дипломатів із питань торгівлі й інвестицій в посольствах України по всьому світу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу