Власників великої нерухомості можуть обкласти податком

Поділитися:

Парламенту 30 березня підтримав в першому читанні президентські законопроекти про нульову декларацію або так звану податкову амністію. Відомо, що держава запропонує громадянам добровільно показати наявне у них майно та доходи і мати можливість легально їм користуватися.

Тимчасові рамки добровільного нульового декларування пропонується встановити з 1 липня 2021 по 1 липня 2022 року. При цьому нульове декларування буде разове, в ньому можуть брати участь всі бажаючі українці.

Майно або грошові кошти, вартість яких не перевищує 400 тис. Гривень, можна не декларувати. Так само, декларування не стосується: квартир до 120 кв метрів, будинків до 240 квадратів, автомобілів з об’ємом двигуна до 3000 куб. см. або вартістю до 375 мінімальних зарплат (до 2,25 млн гривень).

Процес подачі декларації здійснюється через нотаріусів.

Для активів, що перевищують ці параметри, пропонується встановити такі ставки оподаткування:

  • 5% – якщо активи перебувають в Україні;
  • 9% – якщо активи перебувають за межами України;
  • 2,5% – на ОВДП, придбані за рік до кінцевої дати подання нульової декларації, поки такою датою є 1 липня 2021 (амністія завершиться за рік).

Слід зазначити, що вся інформація, представлена ​​громадянами в рамках податкової амністії, не зможе бути використана Державною податковою службою для порушення кримінальних проваджень за несплату податків або переслідування декларантів.

Нагадаємо, що українським заробітчанам необхідно платити податки в державний бюджет країни, якщо вони є резидентами і отримують іноземний дохід. Як пояснюють експерти, для цього потрібно звернутися до податкової за місцем реєстрації і заповнити декларацію.

Раніше повідомлялося, що українські фізособи-підприємці зможуть через онлайн-додаток «Дія» платити податки, в разі прийняття відповідного проекту закону. Як розповіли в Міністерстві цифрової трансформації, технічна частина знаходиться на фінальній стадії. У разі прийняття законопроекту, така можливість буде надана вже з квітня.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ