Влада обіцяє новий аеропорт в Закарпатті через три роки

Поділитися:

Сьогодні в Закарпатті був підписаний меморандум про будівництво нового аеропорту в Мукачеві. Так, підписали документ міський голова Мукачева, Андрій Балога і директор державного підприємства «Фінансування інфраструктурних проектів» Олег Тарасюк.

Відомо, що проект аеропорту передбачає будівництво злітно-посадкової смуги довжиною 2,8 км, що дозволить здійснювати зліт і посадку літаків класу С, таких як Боїнг або Аербас. Крім того, новий аеропорт збільшить інвестиційну привабливість регіону і України в цілому.

Уже в наступному році плануються будівельні роботи. Слід зазначити, що площа аеропорту – це перпендикулярна ділянка, яка знаходиться паралельно наявного військового аеродрому в Мукачеві.

Крім того, підтримка місцевої влади є надзвичайно важливою і допоможе реалізувати проект більш ефективно і у встановлені терміни, тобто за 3 роки.

Нагадаємо, що в першому кварталі 2021 року кількість пасажирів на українських аеродромах знизилася на більш ніж 50%, а в цілому послугами авіакомпаній скористалися тільки 1,8 млн осіб. Такі дані оприлюднили в Державіації з посиланням на власну статистику.

Раніше повідомлялося, що Президент України окреслив найближчі плани на майбутнє в питанні будівництва аеропортів. До найважливіших поки зарахували два: на Закарпатті та на Донбасі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу