Вклади українців в ОВДП досягли рекордних 24 млрд грн

Поділитися:

24,5 мільярда гривень – така сума інвестицій фізичних осіб у облігації внутрішньої державної позики, повідомляє «Перший Діловий» телеканал.

Голова Ради Національного банку Богдан Данилишин розповів, що сума наблизилася до історичного максимуму завдяки привабливішій прибутковості порівняно з іншими фінансовими інструментами. І вкладення включають однаково як гривневі, так і валютні ОВДП.

Водночас, Данилишин звернув увагу, що інвестиції нерезидентів в ОВДП зменшилися: «Натомість інвестиції в державні цінні папери з боку нерезидентів знаходяться на рівні 10-місячного мінімуму (близько 91 мільярда гривень), що є відображенням погіршення іноземними інвесторами оцінки суверенних ризиків на фоні негативного інформаційного поля».

Про збільшення обсягів коштів, залучених від ОВДП, неодноразово говорили у ЗМІ та експертних колах. Зокрема, зазначали, що зросли і ставки за цими облігаціями – приблизно до 13%.

Але така політика масового продажу облігацій неправильна – переконані експерти. Адже вірніше було б вкладати більше не в ОВДП, а у виробництво.

Нещодавно ми писали про те, що з початку листопада портфель облігацій внутрішньої держпозики у власності інвесторів-нерезидентів скоротився на 3,04% або на 2,85 млрд гривень.

Також ми повідомляли про успішний аукціон, проведений Міністерством фінансів України з продажу облігацій внутрішньої державної позики.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу