Виплавка сталі впала на 6,5%

Поділитися:

З січня по вересень поточного року вся гірничо-металургійна галузь виробила менше продукції, ніж в 2019 році. Скоротилися виплавка сталі, виробництво чавуну, коксу, прокату, виробництво труб.

Про це повідомляють українські журналісти на основі даних об’єднання підприємств “Укрметалургпром”.

Наводяться такі дані.

Стали з січня по вересень поточного року виплавлено в країні 15 млн. 33 тис. Тонн. Але це всього лише 93 з половиною відсотка від показників минулого року. Тобто стали в нинішньому році в Україні вироблено на 6 з половиною відсотків менше, ніж у минулому.

На порталі ОП “Укрметалургпром” сказано наступне:

“Основними причинами зниження виробництва основних видів металургійної продукції, поряд з глобальним карантином, як і раніше залишаються державний протекціонізм в традиційних для української металургії країнах експорту, зниження цін і скорочення попиту на металопродукцію, наявність надлишкових світових сталеплавильних потужностей продуктивністю близько 440 млн т на рік, а також залишився незмінним «тарифне беззаконня» з боку національних державних монополістів (АТ «Укрзалізниця», ДП «Адміністрація морських портів України», Нафтогаз і т.п.) і ряд деструктивних законодавчих і нормативних актів, введених українською владою “.

Нагадаємо, влітку поточного року виплавка сталі скоротилася майже на 8%.

Також раніше ми написали про те, що турецьке виробництво нерафінованої сталі склало в січні-лютому 5,9 млн т, це на 12,7% більше, ніж в аналогічному періоді 2019 р

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ