«ВІМК» продаватиме електроенергію «Дніпро-Кіровоград»

Поділитися:

Рішення ухвалено на користь колишнього чиновника. Миколаївський постачальник електроенергії “ВІМК” продаватиме електроенергію комунальному підприємству “Дніпро-Кіровоград”, повідомляє “Перший Діловий” телеканал.

Ціна угоди – 290 мільйонів гривень. Як з’ясували журналісти, сторони провели закупівлю за переговорною процедурою, оскільки замовник двічі скасовував відкриті торги через брак учасників, які взагалі не прийшли на аукціон.

Тепер ВІМК до кінця 2022 року має поставити 63 кіловат-години електроенергії по 4 гривні 57 копійок за кіловат-годину. Ця ціна включає вартість на ринку електроенергії, тариф на передачу, маржу постачальника і ПДВ.

Надалі вартість може перераховуватись за іншою формулою, стверджують експерти. І зрости максимум на 10% за один раз.

За даними журналістів, компанією «ВІМК» володіє Антон Мягков, який раніше працював у Фонді держмайна, «Миколаївобленерго», «Укренерго» та «Вінницяобленерго». Загалом із 2019 року його фірма отримала підряди на постачання електроенергії на 370 мільйонів гривень.

Раніше ми писали про те, що 328 млн гривень витратить Харківобленерго на закупівлю трансформаторів у компанії «Енергетична компанія Енерго-Тайм». І переплатить утричі більше, як з’ясували журналісти-розслідувачі.

Також ми повідомляли, яка вартість електроенергії з газу.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ